Azt hiszem, még egy olyan könyvet sem készítettem amiben ne lettek volna állatok. Egy-egy könyvben több oldalon is szerepet kapnak a háziállatok, a vadállatok, a vizi állatok, stb…   Könyveim céja, hogy tanítsuk a gyermekeket és az egyik legfontosabb téma  az állatok szeretete.  Gondoskodnunk kell róluk , etetni , óvni , megbecsüni kell őket és élőhelyüket. Erre kell nevelnünk a gyermekeinket már a kezdetektől. Hiszen az állatok egész életünkben körülvesznek minket.

Ha gyermekünk születik és berendezzük számára a babaszobát , valószinűleg állatkás ágyneműje lesz, a kiságya fölé apró állatkákat akasztunk , az első plüss figurája is egy állat lesz és kiválasztunk számára egy kedvenc állatkát ( vagy az is lehet hogy a mi saját kedvenc állatunkat ) Amikor a babák elég nagyok ámulattal érdeklődnek  az állatok iránt, figyelik, hogyan ugat a kutya vagy épp milyen fürgén szalad, milyen puha, selymes  szőre van a cicáknak , vagy milyen szépen csicseregnek a kismadarak a fák again.

Az egyik legegyszerűbb feladat a könyvekben az állatetető, de nem csak arra jó, hogy a kicsik megtanulják a bari füvet eszik , a nyuszi meg répát , hanem amikor a kutyus szájához tesszük a csontot, el is mesélhetjük gyermekünknek, hogy a kutyák állkapcsa mennire erős , hogy a kemény csontot is el tudja rágni és ha nem fogyassza el az egész csontot el is áshatja valahova a kertben, gondolva az ínséges napokra. De mesélhetünk a fekete párducról is, aki nem csak gyorsan fut , hanem nagyszerűen tud fára is mászni , kecses mozdulataival nessztelenül oson és vadászik. Ehez hasolnló kis történetek mesélésével olyan sok információt tudunk átadni, hogy megismerik viselkedésüket , vadászási szokásaikat és közelebb kerülnek hozzájuk.  Játszás közben gyermekeink képzelete szárnyra kap és a következő mesét vagy történetet már ők találják ki, belemerülve az állatok csodálatos világába.

Ezt is kedvelnéd...