Fiús könyvek – járművek

Hallottam már olyat, hogy a matatós könyveim csak lányoknak valók , mert ők olyan jól elmatatnak akármivel , míg a fiúk pörgősebbek és nehéz lekötni őket egy kis időre is. Nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy ez nem igaz , matatós könyveim kisfiúk számára egyaránt megfelelő játékélményt tudnak nyújtani. Persze nem a babaházas oldal vagy a cica etetős, hanem a járműves, közlekedési táblás, traktorszerelős és markoló kirakós változat, de ugyanúgy való egy mtatóskönyv kisfiúknak is, mint a kislányoknak.

A fiús könyveim elmaradhatatlan feladatai közé tartozik a dupla oldalas autóút, rengeteg járművel és közlekedési táblákkal felszerelve. A szárzföldi utakon közlekedő járművek között található autó, teherautó, motor, autóbusz, munkagép, bicikli, külön sinek vannak a vonatnak és vizes rész is található a hajónak és tengeralattjárónak is. A légi közlekedéshez helikopter és repülőgép jár. A közlekedési táblák ismerete a való életben is hasznos, nem csak a képzelet világában.

Egy ilyen oldalhoz közel 20 darab jármű és táblácska tartozik,  ezek pakolászása és rendezgetése közben a fantázia hamar szárnyar kap és már kezdetét is veszi egy nagyszerű autóverseny, szélsebesen száguldozó autókkal , vagy kezdődhet egy hatalmas építkezési folyamat, ahol egész városokat kell felépíteniük a munkagépeknek, de a repülőgépek segítségével féltve őrzött titokzatos tájakat járhatnak be a kis felfedezők.

Ezt is kedvelnéd...