Kalendárium gyermekeknek

Sok gyermeknél nehézséget jelent tájékozódni az időben. Az idő múlása és annak a felfogása még felnőtt korban is ledöbbentő tud lenni, hát akkor egy kisgyereknek milyen nehéz lehet felfogni azt.

Sokszor hallhatjuk azt a gyerekektől, hogy “még mennyit kell aludni?” vagy hogy “mikor lesz az én születésnapom?”. Talán többször is el kell magyaráznunk nekik, hogy egy időszak egy bizonyos ideig tart és azt majd valami követi.

A textilből és levehető filc részekből készült kalendárium játszva segít a gyerekeknek megtanulni a naptár használatát és megismerni a körülöttünk lévő világ változásait.  Ennek a kalendáriumnak a segítségével a gyerekek  nap mint nap be tudják állítani az aktuális dátumot, hónapot, évszakot vagy épp a változékony időjárást is. A reggeli rutin részévé is válhat az a néhány perc amig a gyerkőc beállítja az aktuális dátumot és a gyerekszoba ablakán kikukucskálva megállapítja az időjárást, mindezt még az óvodába vagy iskolába indulás előtt .

Mivel az évszakok és a hónapok szimbólumokkal vannak megjelölve, az a gyermek is könnyedén használhatja aki még csak most ismerkedik az olvasással, sőt kis szülői segítséggel az óvodás gyerekek is használhatják.

A színes, mutatós, falra akaszthatós kalendárium a gyerekszoba hasznos díszévé válhat .

Ezt is kedvelnéd...